Inspectierapport

Enige tijd geleden is de GGD langs geweest voor de inspectie, lees hier het inspectierapport (pdf).

 

Visie

We vinden het erg belangrijk dat je je kind vol vertrouwen bij 't Klavertje brengt. Een voorwaarde hiervoor is dat de kinderen worden opgevangen in een veilige en vertrouwde omgeving. ’t Klavertje is een kleinschalige kinderopvang bestaande uit een groep met maximaal zestien kinderen. Kinderen zien hierdoor iedere keer weer bekende gezichten. Eerste echte vriendschappen zien wij hier ontstaan. Daarnaast zorgt de kleinschaligheid ervoor dat iedere ouder bekend is met het team en kennen de kinderen alle pedagogisch medewerkers. De lijntjes tussen ouders en medewerkers zijn kort. Hierdoor ontstaat er een vertrouwde sfeer.

Respect voor het kind en de ouder vinden we erg belangrijk. Maar ook het respect tussen kinderen onderling is van groot belang. Iedereen mag er zijn, iedereen is anders en toch gelijk. Ieder kind vraagt weer iets anders van pedagogisch medewerkers. Het is aan ons om dit te zien en hier een positieve benadering aan te geven zodat kinderen zich veilig voelen en kunnen groeien naar meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Ieder kind heeft van nature de drang zich te ontwikkelen. Kinderen doen dit in hun eigen tempo en op hun eigen manier. Spelen speelt ons inziens hierbij een grote rol. Kleine kinderen leren door te doen/te ervaren/ te spelen. Bij ’t Klavertje zorgen we ervoor dat kinderen naar hartenlust kunnen spelen, en het liefst doen we dat in onze tuin.


Emmi Pikler, Thomas Gordon en Loris Malaguzzi zijn pedagogen waarvan het gedachtengoed inspirerend is voor ons werk bij ’t Klavertje. Al onze pedagogisch medewerkers zijn MBO of HBO geschoold en zijn met deze pedagogen goed bekend.

Terug naar Over ons.