Baby’s bij 't Klavertje

De allerkleinsten op ’t Klavertje hebben speciale aandacht nodig, zij zijn extra kwetsbaar. We vinden het heel belangrijk om nauw contact met je te hebben over de verzorging van je baby. In het eerste jaar gebeurt er veel en zijn er veel veranderingen in het voedingsschema en slaapschema van een kind. Dit vraagt van ouders en pedagogisch medewerkers een goede communicatie onderling. Iedere baby heeft andere behoeften en dit eist een flexibele dagindeling. Wij passen ons, aan voedings- en slaapschema’s, aan zodat je kind hetzelfde ritme heeft als thuis. Door herhaling van deze bekende handelingen ontstaat herkenning, houvast en vertrouwen bij je baby.

Op de groep houden we het zo rustig mogelijk voor de allerkleinsten. De groep is rustig en prikkelarm ingericht. Iedere dag werken er twee tot vier pedagogisch medewerkers op de groep. De baby’s worden op een dag door een of maximaal twee pedagogisch medewerkers verzorgd. Op deze manier hoeft je kindje niet steeds te wennen aan een ander gezicht.

Je kindje krijgt een eigen bedje en eigen laken bij ’t Klavertje. Het is fijn als je een knuffeltje of iets bekends van thuis meeneemt zodat je kindje snel op zijn/haar gemak is.

We geven je baby meegebrachte afgekolfde borstvoeding of meegebrachte kunstvoeding. Je kunt er ook voor kiezen je baby borstvoeding te komen geven. Wanneer je kind er aan toe is, zal het de dagindeling van de grotere kinderen gaan volgen.

Na de eerste maanden van de opvang maken we een afspraak voor het eerste evaluatiegesprek. Dit gesprek is bedoeld om nog even extra stil te staan hoe de eerste tijd hier verlopen is voor je kind maar ook voor jezelf. Voldoet ’t Klavertje aan je verwachtingen en wensen?